Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові посилили карантинні обмеження: деталі

Сьогодні у Львові відбулося засідання міської комісії ТЕБ і НС, під час якого прийняли рішення запровадити у місті нові карантинні обмеження.
Фото - Олена Ляхович

Про це у своєму фейсбуці написав секретар ЛМР Маркіян Лопачак.

Він зазначив, у Львові складна ситуація із захворюваністю коронавірусом. За останню добу вірус недугу виявили у 222 львів’ян, а станом на ранок госпіталізовано вже 481 осіб. 

Лопачак наголошує, що медики фіксують значне збільшення кількості хворих та госпіталізованих із коронавірусом і тому обмеження доводиться посилювати. 

  • "Перше. Медичні заклади. Розгортаємо додаткові ліжко-місця. Досі хворих на коронавірус приймала тільки Лікарня швидкої медичної допомоги. Відтепер залучаємо також 8-му та 5-ту міські лікарні. Крім того, просимо МОЗ залучити також пологовий на Мечнікова і дитячу лікарню на Орлика (адже зараз вірус вражає дітей частіше). 

Планові госпіталізації буде тимчасово призупинено. Ургентних хворих прийматимуть, але загалом лікарні переформатуються під боротьбу із ковідом. 

Також перевіряємо готовність кисневих станцій. І готуємо резерв медиків – щоб за потреби у медичні бригади можна було включати тих, які працюють у лікарнях, але на інших спеціалізаціях. 

  • Друге. Вакцинація працівників критичної інфраструктури.

Скеровуємо додаткові бригади для вакцинації працівників теплоенерго, управляючих компаній, великих підприємств та водіїв громадського транспорту. 

  • Третє. Нові обмеження 

Повідомляється, що з 18 жовтня до 31 жовтня учні 5-11 класів, студенти та позашкілля ідуть на дистанційне навчання, початкова школа та садочки – продовжують очне навчання;

- дитячі розважальні заклади – тимчасово призупиняють роботу; 

- торгові центри та заклади громадського харчування – поки що продовжують роботу із посиленими карантинними заходами".

"Не виключено, що найближчим часом обмеження може бути посилено ще", - додав Лопачак. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ