Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували Освітній парламентський центр

Сьогодні, 21 жовтня, у Львівській обласній раді відбулася презентація Освітнього центру Верховної Ради України.

Участь у заході взяли заступник голови Львівської облради Юрій Гудима, народні депутати України, медіа, представники органів місцевого самоврядування, НУО, вчителі та учні.

Як відомо, Освітній центр у приміщенні Верховної Ради України було відкрито за підтримки Програми USAID РАДА у липні 2019 року. Його метою є підвищення обізнаності громадян, у тому числі – школярів та студентів, про принципи демократії, структуру та функцію українського парламенту. Задля цього в центрі проводяться лекції, майстер-класи та інтерактивні заняття.

У Львові учасники Програми USAID РАДА представили цей проект і закликали всіх охочих до його відвідин. З порядком загально-оглядових та інформаційно-просвітницьких візитів до парламенту можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/Parliamentary_Education_Centre

Окрім цього, у Львові відбулась експозиція «Рада Інфо». Це – серія інформаційних стендів, які у наглядний спосіб розповідають про роботу українського парламенту. А для школярів регіону представники Програми USAID РАДА провели інтерактивні уроки, присвячені засадам демократії та парламентаризму. На думку організаторів, такі навчальні заходи сприяють формуванню в учнів громадянських компетентностей.

Довідково:

Програма USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» реалізується від 2013 до 2020 року. Її завдання – сприяти запровадженню повномасштабної парламентської реформи та становленню парламенту України як підзвітної, відкритої та демократичної інституції. Програма виконується Фондом Східна Європа і реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ