Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентують видання про Патріарха Йосифа Сліпого

25 жовтня, о 15.00 в Актовому залі Музею етнографії та народного промислу Інституту народознавства НАНУ (проспект Свободи, 15) відбудеться презентація двотомного видання «Патріярх Йосиф Сліпий і красне письменство» авторства Ірини Іванкович, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Публікація, присвячена 5-річчю Центру студій спадщини Патріарха Йосифа Сліпого, що діє при Релігійному Товаристві українців-католиків «Свята Софія», США, побачила світ у львівському видавництві «Артос» при Фундації «Андрей».

У презентації візьмуть участь Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк),  д-р Ірина Іванкович, академік Степан Павлюк, професор Богдан Козак, професор Петро Шкраб’юк, д-р Михайло Перун. Мистецьку частину підготувала Заслужена академічна капела України «Трембіта».

Довідка.

Перший том – це двомовне (українсько-англійське) наукове дослідження літературних видноколів Кир Йосифа, впливу літератури на формування його особистості та гомілетичного стилю. Авторка подає хронологічно систематизований аналіз поглядів Патріарха на давню українську та діаспорну літературу, а також висвітлює його думки про о. Маркіяна Шашкевича Тараса Шевченка, Івана Франка, як і багатогранне ознайомлення із зарубіжною літературою.

Другий том – це  нова антологія літературних творів, присвячених Блаженнішому Йосифові, що їх зібрала та упорядкувала І. Іванкович. Книга під назвою «Сидячи на санях» є уже не науковим, а літературним трактатом про життя й особу Патріарха. Зібрані в цій публікації поезія та проза, написані в Україні, у США, в Канаді, у Великобританії, в Польщі, в Аргентині та в Австралії в різний час, були попередньо друковані в материкових та в діаспорних часописах чи й виходили окремими публікаціями, копії яких зберігаються в Центрі студій спадщини Блаженнішого Йосифа. У антології надруковано п’ять десятків поезій близько сорока українських материкових та діаспорних авторів, пісні, прозові твори, сценарії, поезії польською та іспанською мовами із супутніми перекладами, уривки з англомовного роману Мориса Веста «Постоли рибалки».

Книги доповнено репродукціями картин відомого маляра Юрія Гури та аудіодиском із записом вибраних поезій у виконанні Народного артиста України, Лауреата національної премії імені Тараса Шевченка Богдана Козака.

Двотомне видання «Патріярх Йосиф Сліпий і красне письменство» – найкраща книга цьогорічного 23-ого Форуму видавців у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ