Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові приватні садки та школи отримають фінансову підтримку від міста

Сьогодні, 6 квітня, на пленарному засіданні Львівської міської ради затвердили Програму надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам міста Львова приватної форми власності на 2017 рік. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Важливе рішення ми прийняли про підтримку закладів освіти. Мова іде про заклади приватної форми власності. Як ви знаєте, кожна дитина, яка навчається в школі, середньому має на своє отримання від держави, від міста 10 тис. грн. Якщо говорити про дошкільні навчальні заклади – це орієнтовно 17 тис. грн. тобто, 30% цієї суми тепер ми можемо давати тим дітям, які навчаються в приватних школах, в приватних садочках. Тому що, це є чесно. Я би дуже хотів, щоби була конкуренція, і ті самі якісні системи обладнання, які ми сьогодні купляємо в наші загальноосвітні школи, щоб так само вони були і у приватних школах. Тому, це дуже важливе рішення»,- зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Завданням Програми є забезпечення прав дітей дошкільного та шкільного віку на здобуття освіти у закладах міста Львова приватної форми власності відповідно до вимог статті 53 Конституції України в частині забезпечення права на освіту, розвитку мережі навчальних закладів, покращення стану їх матеріально –технічної бази, створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах.

Програма фінансової підтримки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова приватної форми власності на 2017 рік передбачає розмір фінансової підтримки, який визначається в залежності від обсягу видатків спрямованих на забезпечення виконання Базового навчального плану загальноосвітніх навчальних закладів та Базового компонента дошкільної освіти, що розраховується відповідно до:

1. сумарної кількості навчальних годин інваріантної і варіативної складових, що фінансуються з бюджету відповідно до Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою;

2. кількість навчальних годин педагогічного навантаження на тиждень вчителя (вихователя) на повну ставку;

3. кількості учнів (вихованців), які згідно статистичних даних навчаються у навчальному закладі приватної форми власності м. Львова;

4. нормативів наповнюваності класів (груп) навчальних закладів.

Розмір фінансової підтримки для навчального закладу залежатиме від кількості учнів-вихованців, які у ньому навчаються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ