Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові репресовані щомісяця отримуватимуть по 2 тис. грн допомоги від міста

Депутатська комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівська міська рада внесла зміни до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади. Про це повідомив на своєму Фейсбуці голова комісії Валерій Веремчук.

Він пояснив, що йдеться про надання щомісячної доплати до пенсії у розмірі 2 тис. грн особам, реабілітованим відповідно до Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років", із числа тих, яких було піддано репресіям у формі позбавлення волі або обмеження волі чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу.

"Це дуже важливе рішення для нашого міста. У Львові на сьогодні мешкає 34 особи, які були репресовані злочинним радянським режимом і відправлені на заслання, у табори, або ж стали жертвами так званої каральної психіатрії. Зрозуміло, що після повернення додому із заслання вони не могли знайти хорошу роботу, а відтак і отримувати гідну пенсію. Зрозуміло, що зараз вони у поважному віці і потребують нашої підтримки", - сказав Валерій Веремчук.

Він також додав, що наразі аналогічну допомогу від міста отримують ветерани ОУН і УПА. Раніше їх у Львові було понад 500 осіб, але зараз у місті мешкає лише 103 ветерани. Усі вони отримують щомісячну допомогу від міста.

"Впевнений, що наше рішення комісії підтримають колеги-депутати на сесії, яка відбудеться 16 вересня. Це дуже важливо, адже ми хочемо, аби такі виплати у місті проводили вже з 1 вересня", - зазначив Валерій Веромчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ