Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові різко знижуються ціни на картоплю

У Львові різко знижуються ціни на картоплю. Про це «Гал-info» повідомив фахівець з ринкової інформації Львівського представництва Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За його словами, до збирання нового врожаю картоплі ще далеко, а ціни на неї різко знижуються. За період з початку квітня зниження оптових цін становило від 20% до 35% залежно від регіону й особливостей партії, зокрема у Львові картоплю дрібнооптовими партіями продають не дорожче ніж 1,6 грн/кг.
  Як пояснює Сергій Гавришев, зниження цін викликане помітним збільшенням пропозиції, в основному з боку українських підприємств, які мають картоплю на зберіганні. Розуміючи, що напередодні нового сезону ціна на картоплю зростати не буде, підприємства намагаються позбутися її запасів. У той же час на ринку присутнє чимало пропозицій імпортної картоплі, зокрема з Білорусі. Єгипетська картопля також широко представлена на ринку, але позиціонується як молода, і, відповідно, ціна на неї значно вища.
Оптовики центрального регіону України закуповують картоплю за цінами до 1,4-1,6 грн/кг, притім, що ще місяць тому ця ціна рідко знижувалася нижче оцінки в 2 грн/кг. На оптових ринках Києва ціна на картоплю знизилася до рівня 1,7-1,8 грн/кг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ