Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочалась міжнародна конференція, присвячена українській мові у світі

З 9 до 11 листопада у Львові проходитиме міжнародна науково-практична конференція на тему «Українська мова у світі». В ній візьмуть учать понад 100 екпертів експерти із 13 країн світу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Основні доповідачі –  викладач української мови Колумбійського університету Юрій Шевчук, мовний експерт Римського університету «Ла Сап’єнца» Олена Пономарева, викладач Школи слов’янських та східноєвропейських студій Університетського коледжу Лондона Марта Єнкало та багато інших. Організатор конференції – Міжнародний інститут освіти,культури та зв’язків із діаспорою.

«Ми підняли ті питання, які ніхто до нас не піднімав на такому рівні, – зазначила директор інститту Ірина Ключковська. – Зокрема після попередніх таких заходів питання вивчення то популяризації української мови вперше обговорювали на профільному парламентському комітеті. Також фахівці Міністерства освіти розробили план підтримки українських шкіл за кордоном».

Зараз серйозною проблемо є те, що для української діаспори наша мова вже є іноземною,- додала Ірина Клочковська

Зазначимо, що це вже четверта мовна конференція, що організована Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Повна програма заходу – за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ