Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали весняну висадку рослин

У Львові розпочали весняну висадку рослин. Станом на сьогодні у Галицькому районі тривають активні роботи з висадки квітів, інші районні адміністрації оголосили тендери на закупівлю рослин, тобто місто прикрашають до Дня міста. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Висадку квітів ми вже розпочали - готовий квітковий годинник біля пл. Митної, клумба на пл. Ринок з південно-західного боку, клубми біля Собору св. Юра та біля пам'ятника Митрополитові Андрею Шептицькому. У планах - висадка квітів на пл. Катедральній, на пл. Ринок. Також цього року хочемо облаштувати нову композицію на пр. Чорновола, де раніше була композиція у формі чобітка. Знаємо, що активно до висадки квітів буде долучатись ТЦ «Форум-Львів». Загалом у нас було два лоти, по одному вже є переможці, по іншому - оголосили торги. Цього року співпрацюємо з двома фірмами - «Plantpol Україна»  та «Гарденія», - розповів Андрій Зозуля, голова Галицької РА. 

«Ми вже висадили віолу. Бегонії та петунії будемо висаджувати до Дня міста, це будуть композиції в центрі міста, а також звисаючі вазони. Їх висаджуватимемо пізніше, оскільки зараз температурні режими ще не відповідають потребі. Також у планах висадка квітів біля цирку та біля пам'ятника Степанові Бандері», - розповіла Ержіка Мартинів, директор компанії «Plantpol Україна».

Львівська міська рада закликає усіх власників приватних закладів в центрі міста та в інших районах долучитись до хорошої ініціативи з озеленення міста та висадки квітів. Також квітами будуть прикрашені балкони комунальних установ міста, клумби біля закладів. 

Районні адміністрації оголосили тендери на закупівлю рослин, найближчим часом також розпочнуть роботи з висадки квітів та дерев. Окрім цього ЛКП «Зелений Львів» з наступного тижня розпочне висадку рослин також.

Нагадаємо, у місті триває конкурс на найкраще оформлений балкон, підвіконня та літній майданчик, отож кожен може долучитися до прикрашення нашого міста. Переможців буде нагороджено 5 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ