Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові розпочав роботу Національний освітній проект «Школа сімейного лікаря»

1/3
Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА,сьогодні, 29 листопада, у Львові відбувся тренінг «Школа сімейного лікаря», в якому участь беруть не лише сімейні лікарі з Львівщини, а й з Рівненської та Закарпатської областей.

Мета проекту - підготувати сільських лікарів до нових умов роботи та впровадження нових технологій в рамках реформування медичної галузі.

«В межах Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» у Львівській області планується відкрити 43 нові амбулаторії, дообладнати необхідною апаратурою, забезпечити автотранспортом та інтернетом. Станом на зараз, вже підписано 61% декларацій з лікарями. Це говорить про високий рівень довіри до наших лікарів. Добре, що проводяться такі Школи сімейного лікаря, адже зараз, в період змін, надзвичайно важливо навчатись, розмовляти та обговорювати незрозумілі питання. Переконаний, що нас чекає дуже багато роботи. Успіхів усім», - т.в.о.заступника директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

«Ми зібралися тут аби правильно організувати зв’язок між ланками первинної, вторинної та третинної допомоги. А також оцінити ефективність роботи сімейного лікаря, управління якістю медичного обслуговування. Хочу показати вам роль економічного аналізу при планування мережі первинного рівня», - заступник директора ДП «Центр медичної статистики МОЗ» Сергій Дяченко.

Координатор проекту «Школа сімейного лікаря», експерт у сфері eHealth, директор з розвитку порталу для пацієнтів EuroMD, дійсний член ГО «Українська Асоціація Комп’ютерна медицина» Євген Прилипко розпочав тренінг з інтерактивної демонстрації роботи мобільного діагностичного комплексу (телемедицина) в реальному часі із залученням «пацієнта» з аудиторії.

Також участь у Проекті взяли лікар ЗПСМ, регіональний тренер з питань впровадження Міжнародної класифікації ПМД (ICPC-2) Михайло Незнановський «Впровадження ICPC-2 в практиці сімейного лікаря» та директор комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Червоноград» Анна Ярмола «Менеджмент змін: Як стати «обличчям» медичної реформи?».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ