Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові ставлять акцент на будівництві не соціального, а елітного житла – Юрій Криворучко

У Львові існує проблема соціального житла і його справді недостатньо будують. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив депутат Львівської міської ради, голова земельної комісії Тарас Криворучко.
«Я ще не бачив законопроекту Президента України, однак він не може йти «в розріз» із Земельним Кодексом України. Саме там є прописана процедура надання земельних ділянок органами місцевого самоврядування під будівництво. Справді, хочу зазначити, що у Львові існує проблема із будівельниками, ставлять акцент не на будівництві соціального житла, а тільки на будівництві так званого елітного житла. Адже там можна значно більше заробити, там крутяться більші кошти, проте люди із середній достатком справді повинні мати можливість купувати житло не за 2 тисячі доларів за квадратний метр, а наприклад, хоча б за тисячу. Хоча як це буде втілено у життя – наразі справді важко сказати. Особливо тому, що прийнято зміни у бюджет, згідно із якими земельні ділянки можуть продаватися тільки виключно через аукціон. Я розумію, що держава намагається навести лад у земельних питаннях у державі. І правильно робить, однак є контраверсійні моменти. Коли ми неодноразово зверталися у Держкомземстат за роз’ясненнями та коментарями з тих чи інших питань, то навіть там не можна дізнатися вичерпних коментарів із земельних питань. Теза перша: проблема соціального житла у Львові існує. Його недостатньо будується і справді земельні ділянки повинні виділятися за спрощеною системою. Однак про механізм впровадження ініціативи Президента в життя наразі сказати складно», – зазначив Криворучко.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко наполягає на безкоштовному наданні земельних ділянок органами місцевого самоврядування під будівництво за програмою «Доступне житло». Про це Ющенко заявив вчора, відкриваючи нараду з питань будівництва доступного житла.
За словами Президента, органи місцевого самоврядування повинні узяти на себе всю дозвільну процедуру, яку потрібно пройти для надання земділянки під будівництво доступного житла. Президент висловився за створення в областях робочих груп, які б відпрацьовували всі вхідні запити формалізації програми доступного житла на місцевому рівні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ