Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили четверту патронатну сім’ю

Відтепер у Львові ще одна патронатна вихователька зможе надавати послуги з патронату.

Пані Соломія прийшла в управління «Служба у справах дітей» у жовтні минулого року з бажанням дізнатися усі особливості та нюанси роботи патронатного вихователя. Отримавши консультацію та відповіді на свої запитання, почала займатись збором документів, повідомляють в ЛМР.

«Ми детально розповідаємо кандидатам про патронатну сім’ю. Говоримо про усі особливості та труднощі, з якими можуть зіткнутися патронатні вихователі під час перебування дітей у їхній сім’ї. Нашій команді важливо, щоб рішення було виваженим та свідомим. Ми ретельно підбираємо кандидатів у патронатні вихователі, адже розуміємо усю специфіку патронату, й те, що не кожен може з цим впоратись», - пояснюють в управлінні «Служба у справах дітей».

«До цього рішення я прийшла не одразу. У березні, коли почалась війна, мене попросили побути із дітьми, яким було чотири рочки. Їхню маму викликали на роботу, а дитсадки у цей період не працювали.

Ми вчили віршики, багато спілкувались, загалом я отримала дуже позитивний досвід від часу, проведеного з ними. І в мене запитали знайомі, чи не хотіла б я стати патронатною вихователькою. Тоді я про патронат зовсім нічого не знала. Почала цікавитись і ця ідея, як зернятко, проросла. Я розуміла, що у кожного свій фронт, в мене був великий досвід роботи з дітьми, і я відчула, що це моє», - розповідає патронатна вихователька Соломія.

Коли було зібрано всі необхідні документи, кандидатку було скеровано на навчання.

Відтепер Соломія надаватиме послуги патронатного вихователя й ще більше дітей нашої громади, перебуваючи у складних життєвих обставинах, отримуватимуть догляд та піклування в затишній домашній атмосфері. Так дитина легше переносить труднощі, з якими зіткнулася в житті, а патронатний вихователь є тим місточком, який спілкується з родичами та соціальними службами.

«Патронатне виховання дає можливість дитині не втратити рідних маму і тата, які через складні життєві обставини не можуть деякий час нею опікуватися. Таким чином, дитина потрапляє не у притулок чи інтернатний заклад, а в патронатну сім’ю, тож переживає менший стрес.

Саме функціонування патронатних сімей у Львові береже за дитиною право виховуватися в сім’ї. Тому принагідно запрошую до співпраці небайдужі родини, які готові поділитися своїм теплом із дітьми, що мають ризик залишитися без батьківського піклування», - говорить завідувачка сектору з питань профілактичної роботи управління «Служба у справах дітей» Руслана Нагурська.

Додамо, що у домівці патронатного вихователя можуть бути діти різного віку - немовлята, підлітки, братики й сестрички, ті кому дуже потрібен домашній затишок, турбота і підтримка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ