Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили центр надання послуг учасникам бойових дій

Сьогодні, 14 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за створення Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Центр працюватиме із учасниками бойових дій та сім'ями загиблих військових. "За" таке рішення проголосувало 48 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Отож, своїм рішенням депутати створили Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій та затвердили Положення про Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Депутати також звільнили Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій від сплати збору за державну реєстрацію, який надходить до міського бюджету Львова.

В Положенні зазначено, що основною метою діяльності Центру є надання психологічних, соціально-медичних, соціально-економічних, інформаційних і юридичних послуг учасникам.

Центр збиратиме та оброблятиме інформацію щодо потреб учасників.

Спірним виявився пункт Положення, де передбачено, що очолює Центр директор, якого призначає на посаду і звільняє з посади Львівський міський голова за поданням керуючого справами виконкому.

Через це представник фракції "Народний контроль" Михайло Дідух попросив перерву для того, щоб порадитися з керівниками фракцій.

Депутати зазначили, що варто порадитись із громадськістю і оголосити прозорий конкурс, щоб на посаді працював дієвий менеджер.

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила, що призначення керівників - це повноваження міського голови, тому вона запропонувала, що керівника буде призначати міський голова за попередніх консультацій в комісіях - гуманітарній та законності.

Додамо, що штатну чисельність Центру має затвердити виконавчий комітет Львівської міської ради.

Діяльність Центру буде фінансуватися за рахунок коштів міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ