Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судять німця, що намагався незаконно вивезти новонароджену дівчинку

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти у кримінальному провадженні відносно громадянина ФРН та двох громадянок України, які причетні до спроби незаконного вивезення новонародженої дитини за кордон.

Дії підозрюваних прокуратурою кваліфіковано за ч.3 ст. 149 (торгівля людьми, вчинена щодо малолітньої дитини), ч.2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч.3,4 ст.358 (підроблення документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та використання підроблених документів) Кримінального Кодексу України, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, торік 27 серпня у пункті пропуску «Краковець» працівники прикордонної служби затримали громадянина Німеччини, який намагався перетнути Державний кордон України з новонародженою дівчинкою. При цьому останній пред’явив документи про те, що начебто є батьком дитини.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказана документація підроблена, а новонароджену дівчинку погодилась віддати іноземцю її мати - мешканка Закарпатської області. Жінка діяла через посередницю – мешканку міста Кривий Ріг, яка й організувала вказану злочинну схему вивезення дитини за межі України.

На цей час усі троє обвинувачених перебувають під вартою. Личаківським районним судом міста Львова уже проведено підготовче засідання та призначено провадження до судового розгляду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ