Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває відновлення озера на вул. Панча

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/3
У Львові тривають роботи з відновлення озера вул. Панча. Як зазначають у Шевченківській РА, наразі вже завершились бетонні роботи та облаштування свердловини, задля альтернативного наповнення озера, а відтак продовжують облаштування дна.

ʺРоботи тривають, зокрема, з облаштування дна. Самі бетонні роботи вже завершені, є свердловина. Зараз ми чекаємо на спеціальне обладнання, зокрема спеціальну плівку, для того, аби покрити дно і берег. Наразі все іде за планом.

Повністю проект плануємо завершити до кінця наступного року, згідно з угодою. Загалом, все залежатиме від того, як будуть надходити оплати. Але угода є на 2021-2022 роки. Вартість проекту 24 млн грнʺ, - зазначила Надія Банах, голова Шевченківської РА.

Довідка

Озеро на вул. Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках минулого століття, як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву з багатоповерховими будинками. Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод та позбавлена природного стоку з водозбірного басейну внаслідок каналізування Клепарівського потоку у 50−80-х роках. Подальший антропогенний вплив під час забудови наприкінці 90-х років призвід до маловоддя озера, а в жаркі періоди року до повного обміління.

Зважаючи на те, що екосистема флори і фауни, а також природна водойма на території ділянки становлять ландшафтну цінність для Львова проектом також передбачено благоустрій території довкола водойми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ