Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відновлять Замарстинівське озеро

Озеро на вулиці Замарстинівська, 172 у Львові відновлять. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Розвиток водойм і водних плес – один з пріоритетів міста.  Нині за словами Любомира Зубача, питання лише в тому, як саме відновлять Замарстинівське озеро.

«За містобудівною документацією і по факту там є показані 4 рибні ставки. Як рекреаційне озеро воно ніколи не працювало, тому ми радилися з екологами, юристами і архітекторами. Але наша спільна думка – зробити озеро в новому форматі, саме як рекреаційне, а для цього треба вносити зміни до детального плану території. Такий процес вже почався. У березні цього року було відкрито детальний план території, який зараз напрацьовують. Він буде готовий до кінця вересня, а потім його винесуть на громадські слухання, щоб всі мешканці його могли побачити, обговорити і поправити. Ми тільки за те, щоб зробити це якнайкраще в інтересах мікрорайону і мешканців», – розповів Любомир Зубач.

Зазначимо, що нині частину території озера мешканці облаштували під парківку. Проте коли будуть відновлювати озеро, там буде лише громадський простір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ