Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові урочисто підняли прапори України і НОК

Сьогодні, 6 лютого, у Львові в училищі фізичної культури урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету. Церемонію провели з нагоди початку XІІІ Європейського юнацького олімпійського зимового фестивалю, повідомили у відділенні НОК у Львівській області.

У церемонії брали участь голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський, начальник управління фізичної культури та спорту ЛОДА Юрій Майборода, голова постійної комісії з питань фізичної культури та спорту обласної ради Михайло Гичка, директор училища фізичної культури Степан Родак та вихованці УФК, які вишикувалися на урочисту лінійку.

Фестиваль 11-18 лютого проходитиме у турецькому місті Ерзурум. За нагороди змагатимуться 832 спортсмени з 40 країн Європи. Вік учасників – 13-17 років.

Попри «юнацький» статус Європейські Олімпійські фестивалі проходять за ритуалами та атрибутами «дорослих» Олімпіад. Церемонія відкриття, на якій, як правило присутній Президент МОК, передбачає парад учасників. Під час виконання Олімпійського гімну на стадіон вносять Олімпійський прапор та запалюють олімпійський вогонь. Під час процедури  піднімають національні прапори і виконується гімн держави на честь переможця. Для юних спортсменів передбачений допінг-контроль.

У складі української збірної в Ерзурумі змагатимуться 25 спортсменів. Українці виступатимуть у 7 видах програми: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліну, сновбордингу, шорт-треку та у фігурному катанні.

Честь українського спорту на Фестивалі у Туреччині захищатимуть двоє представників Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко (2000 р. н.) та Роман Комалевський (1999 р. н.).

І саме вихованці УФК Анастасії Шепіленко довірили почесне право підняти прапор нашої держави та стяг Національного Олімпійського Комітету з нагоди відкриття XІІІ Європейського юнацького олімпійського зимового фестивалю.

Голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський у своєму виступі побажав усім членам збірної України на змаганнях в Ерзурумі успішних виступів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ