Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові урочисто відкрили «Простір Синагог»

Сьогодні, 4 вересня, у Львові відкрили меморіальний громадський проект «Простір Синагог». Широкій громадськості представили результати першого етапу проекту – законсервовані залишки синагоги «Золота Роза», помаркований фундамент єврейського Будинку навчання (Бейт Гамідрашу) та меморіальну інсталяцію «Увіковічнення». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Мирослав Пархомик, прес-служба ЛМР

Це перший в Україні випадок, коли вшанування місць єврейської історії ініціювали та реалізували не громадські організації чи фонди, а міська рада у співпраці з партнерами.

«Це єдиний випадок в Україні, коли ініціювання і реалізація вшанування єврейських місць належить не громадським організаціям і не фондам, а міській адміністрації в співпраці з партнерами. Це перший крок. І ми маємо надію, що він тільки перший. Другий крок – продовження цього проекту – буде невдовзі, і, взагалі, будуть продовжені всі проекти зі вшанування єврейських місць у Львові», - зазначила директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є» Адель Діанова.

В урочистій церемонії відкриття  взяли участь міський голова Львова Андрій Садовий, Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель, Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні Олег Вишняков, представники депутатського корпусу, партнерських організацій та дослідницьких середовищ, а також люди, які пережили Голокост, та їх нащадки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ