Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мейлах Шейхет: Єврейська історія виставлена на розпродаж у Львові

Один з лідерів єврейської громади Львова Мейлах Шейхет на своїй Facebook сторінці прокоментував проведення земельних робіт на вулиці Клепарівській поблизу давнього єврейського цвинтаря.

"Шановні Друзі, єврейська ортодоксальна громада Львова і Світу намагається вгамувати біль від впровадженого проекту "Простір Синагог", який є проти інтересів єврейської громади.

Цей нелегітимний проект був організований на фоні потужної пропаганди Радянського зразка. На жаль нерелігійні єврейські організації були задіяні міськвиконкомом м.Львова до співпраці незважаючи на численні звернення ортодоксальної громади аби впровадити проект регенерації юдейської дільниці, створений архітекторами Львова за грантом Фонду Американського Посла, затверджений Міністерством Культури України.

Цей жахливий проект "Простір Синагог" справив враження для місцеврї влади Львова можливість далі діяти всупереч інтересам збереження єврейської історії Львова задля задоволення комерційних інтересів.

Так під виглядом ніби порятунку "падаючої" стіни Старого єврейського кладовища міськвиконком Львова дозволив проект, впровадження якого привело до викопування траншеї 7 раз ширше аніж ширина кладки паркану з боку вул.Клепарівської. Гори землі змішаної з останками похованих євреїв викликали в мене страшену біль від наруги над громадянами Львова, які виявились беззахисними перед дільністю вандалів 21 століття, для яких закони не існують. Як Ви бачите з фото стіна не падає, власне якби і падала назовні, то і підтримку мала би отримати ззовні а не зсередини кладовища, але тоді неможливо було би за рахунок цього побудувати на єврейських похованнях ще одну-дві торговиці в незаконно таки існуючому Краківському та Нашому ринках.

Громада Львова протестує проти варварства на культурній спадщині, але її ніхто з владоможців не слухає. Єврейська історія виставлена на розпродаж у Львові. Ми маємо зразок антисемітизму від бюрократії радянського зразка, яка налаштована бачити майбутнє міста без євреїв, клезмер фестивалі є гіркою іронією до реалій сьогодення у Львові.

Лише декілька днів тому скасоване Розпорядження Кабінету Міністрів про розмежування земель історико-культурного, заповідного, природного призначення. Звичайно інші закони допоможуть належно зберегти такі землі, але скасована постанова створена виключно для потреб збереження історичного середовща була важлива тим, що увібрала лаконічно такі потреби", - зокрема зазначив лідер єврейської громади Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ