Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові в лікарні помер боєць батальйону «Луганськ-1»

У Львові сьогодні, 22 березня, у Комунальній установі Львівської обласної ради «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» помер учасник бойових дій, боєць батальйону «Луганськ-1» Євген Кос. Рідні померлого бійця кажуть, що йому так і не змогли поставити діагноз, а держава не дала жодної допомоги на лікування. Про це Гал-інфо розповіла мама бійця Любов Кос.

За її словами, тіло її сина на цей час забрали на розтин, але жінка припускає, що висновки експертизи можуть сфальшувати.

«Нам так і не сказали, що у нього було таке. Лікували, але самі не знали від чого. Ми не можемо знати, бо ми не лікарі. В результатах розтину можуть написати все що завгодно. Грошей на незалежну експертизу ми не маємо», - сказала вона.

За її словами, Євген Кос розповідав, що на фронті був спалах менінгіту, і про те, що по них стріляли фосфорними снарядами. В грудні йому вперше стало погано, і він був госпіталізований. Після цього його стан покращився, згодом стався рецидив.

«Він відчув себе не добре, у нього паралізувало половину тіла і його госпіталізували до лікарні Сєвєродонецька. Не могли поставити діагноз, тим часом йому тільки ставало гірше. Він попросив, щоб його перевезли до Львова. Він повірив, що у Львові його вилікують», - сказала мама Євгена Коса.

У Львові в лікарні він перебував від 30 січня і його лікували за діагнозом, який поставили у Сєвєродонецьку.

«Там написали туберкульоз головного мозку при умові виключення онкології та інфекцій. Тут у Львові поставили ще двадцять діагнозів, але нічого конкретного. Ми так і не знаємо від чого його лікували. А тепер за висновками розтину напишуть все що захочуть, щоб виправдати дії лікарів. Ми не отримали від держави жодної допомоги, ні копійки», - сказала Любов Кос.

Молодший сержант Євген Кос пішов на війну добровольцем у батальйон «Луганськ-1». Згодом цей батальйон перевели у відомство МВС. Там він проходив медичну комісію.

Допомогти рідним Євгена Коса можна, переказавши кошти на картковий рахунок мами: Приватбанк, 5167 9872 0358 0986, Любов Кос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ