Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Львові в Митрополичих палатах обговорили підготовку до 155-річчя митрополита Андрея

Учора, 4 березня, у місті Львові, в Митрополичих палатах Святоюрського комплексу відбулася перша робоча зустріч Координаційної Ради з обговоренням заходів гідного вшанування 155-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.
Фото Яворівської районної ради.

Подія пройшла під керівництвом єрм. Юстина (Бойко), синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ за участі делегації із Яворівського району. Про це повідомив власкорові Гал-інфо голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Яворівщину, малу батьківщину митрополита Андрея представляли під час Координаційної Ради з обговоренням заходів гідного вшанування 155-ліття від дня народження Українського Мойсея, що відбулася в Митрополичих палатах Святоюрського комплексу міста Львова, взяли участь, зокрема, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, депутата райради Іван Карпа, Уляна Ганусяк, отець Андрій Стадницький.

Питання належного вшанування 155-ліття від дня народження митрополита Андрея також обговорювали владика Володимир – єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, представники Львівської ОДА та музеїв міста Львова.

У коментарі власкорові Гал-інфо голова Яворівської районної ради Володимир Сичак сказав, що під час засідання в Митрополичих палах він наголосив на тому, що проведення заходів на Яворівщині спрямоване на увічнення пам'яті митрополита Андрея та вивчення та популяризацію його спадщини.

«Я також зауважив, що в Яворівському районі напрацьовано чимало заходів, реалізація яких уже триває: вони покликані стати основою відтворення інтелектуального, духовного потенціалу не лише для підростаючого покоління, а й старших представників громади. Висловив свої сподівання, що 2020-й стане унікальним роком, особливо насиченим грандіозними подіями на честь предстоятеля УГКЦ Андрея Шептицького, який за мудрі настанови й великі труди отримав багато народних імен: Український Мойсей, Духовний будівничий, Провідник української нації, Великий митрополит», – інформує Гал-інфо голова Яворівської районної ради Львівської області Володимир Сичак.

Нагадаємо, що 2020 рік проголошений роком митрополита Андрея Шептицького на церковному і державному рівнях – із нагоди 155-ліття від дня його народження.

Із метою ефективного проведення ювілею митрополита Андрея та об’єднання зусиль у цій справі митрополит Львівський Ігор доручив створити Координаційну Раду щодо святкових заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ