Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові вдруге пройде "Час історій: Воїни світла"

15 грудня в приміщенні !FESTrepublic відбудеться зустріч “Час історій: Воїни світла-2”. Про це повідомили засновниця проєкту Ірина Снітинська та його керівниця Ірина Кушка під час брифінгу в Медіацентрі Україна.
Виступ у межах Часу історій "Воїни світла-1", (Фото: Час історій)

Подію "Час історій" команда проводить наживо 28-й раз. Попередньо, цього літа організатори у Львові проводили "Воїни світла". За результати опитування серед друзів проєкту вирішили продублювати подію за участі нових гостей. 

"Кожного разу ця подія мала іншу тематику, і відповідно спікерів ми підбирали таким чином, щоб вони могли якомога краще висвітлити таку тематику", — каже Ірина Кушка, керівниця проєкту "Час історій". 

За словами керівниці, “Воїни світла-2” — це історії українців, які тримають різні фронти великої війни, що триває зараз.

У грудні зі сцени свої історії розкажуть: екскурсоводка й волонтерка Гандзуня Гошко, молодший лейтенант, розвідник й оператор безпілотників Олександр Ябчанка, співачка, громадська активістка, народна депутатка України Софія Федина, проєктна менеджерка, дружина військового, двічі переміщена особа Світлана Колодій, молодший лейтенант, військовослужбовець ЗСУ, народний депутат України Роман Лозинський та інші. 

Між історіями будуть музичні павзи. Також організатори "Часу історій" проведуть благодійний ярмарок, виручені кошти від якого підуть на підтримку підрозділів Збройних Сил України. 

Під час цього заходу спікери та організатори хочуть розповісти про війну, про сильних українців попри багаторазові переписи вітчизняної історії. 

"Найцінніше, що ми маємо — це наші історії. Це ті історії, про які пишуть в книжках. Але тут ми маємо можливість прийти й наживо почути, побачити щось таке, що трапилось в сусідньому будинку чи на сусідній вулиці", — каже Ірина Снітинська, засновниця проєкту "Час історій". 

До слова, "Час історій" – це платформа сторітелінгу, де герої зі сцени розповідають свої історії, а глядачі, слухаючи, знаходять власні сенси. У програмі передбачені виступи промовців, які розкажуть свої історії про людей, що стали “воїнами світла” на різних фронтах. Зокрема, про знаменитостей, які взяли до рук зброю, волонтерів, кохання під час війни та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ