Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбудеться лекція «Саєнтологія: реалії псевдорелігійної доктрини»

5 жовтня 2018 року відбудеться публічна лекція британського журналіста Джона Свіні "Саєнтологія: реалії псевдорелігійної доктрини", що відбудеться у рамках VІІІ Львівських психіатричних зустрічей.

Джон Свіні (John Sweeney) – відомий британський журналіст-розслідувач, письменник, удостоєний численних нагород. Працював у газеті «The Observer», а також у серії BBC Panorama і Newsnight. Журналіст відомий своїми документальними фільмами для BBC Panorama і BBC Newsnight про деякі з найбільш корумповані організації та країни на Землі, зокрема саєнтологію (релігійно-філософське вчення, засноване та розвинене американським письменником-фантастом Л. Роном Габбардом у 1950-х роках), Північну Корею та привид воєн Володимира Путіна в Україні. Його фільм «Саєнтологія і я» про суперечливу організацію залишається одним із найпопулярніших та дискусійних фільмів останніх років.

12 років роботи в «The Observer» Джон присвятив репортажам про війни, революції та хаос більш ніж у 60 країнах, включаючи Румунію, Алжир, Ірак, Чечню, Бурунді, Сьєрра-Леоне та Боснію.

Джон приєднався до BBC у 2001 році, де його видатні навички як журналіста-слідчого допомогли очистити імена семи чоловіків і жінок, помилково звинувачених у вбивстві або вбивстві через сумнівні експертні докази.

Джон Свіні виграв кілька нагород за свою роботу як у пресі, так і в тележурналістиці (Paul Foot Award , нагороди Королівського телевізійного товариства (Royal Television Society, RTS). Завоював призи від RTS та Міжнародної Амністії за права людини в Чечні, Косово та Алжирі (Amnesty International for human rights in Chechnya, Kosovo and Algeria) і був названий журналістом року. Виграв премію «Еммі» та премію RTS за програми про різанину в Круша-е-Маде, Косово.

Джон є автором десяти книг, у тому числі «Життя та злі часи» Ніколаса Чаушеску (The Life and Evil Times of Nicolae Ceausescu) та «Торгівля з ворогом»: Британське озброєння Іраку (Trading with the Enemy: Britain’s Arming of Iraq).

Дата: 5 жовтня 2018 року
Час: 14.00 - 16.00
Місце: конференцзал 002, Центр Шептицького, УКУ, вул. Козельницька, 2а, Львів.

Акредитація журналістів: +38 096 303 84 75

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ