Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться перший фестиваль «Клуб молодого винахідника»

У суботу, 10 лютого, у Львові вперше проведуть одноденний мініфестиваль Клубу молодого винахідника. На фестивалі відвідувачів чекатимуть експерименти від усіх наукових клубів міста, тож на захід запрошують освітян, школярів та їх батьків. Про це повідомили у ЛМР.

Мініфестиваль об’єднає 17 наукових клубів зі Львова. Вчителі-наставники разом з учнями-учасниками зберуться разом, щоб продемонструвати діяльність своїх клубів. Кожен Клуб молодого винахідника покаже фізичні, біологічні або хімічні досліди та експерименти.

 «Сьогодні Клуби молодого винахідника діють по всій країні. Це неформальні, позакласні зустрічі, під час яких наставники і учасники клубів разом пізнають світ науки. Діяльності клубів є доволі цікавою. Тож ми прагнемо привернути увагу освітян і молоді до міжнародного проєкту та запалити їх духом винахідництва», – зазначає Анастасія Мартинюк, керівниця Lviv Open Lab, координаторка міжнародного проєкту «Клуб молодого винахідника» в Україні та співорганізаторка заходу.

«Наш фестиваль – це чудове місце, де діти зможуть нестандартно, цікаво поглянути на науку. Їм імпонує досліджувати світ у такому форматі, і ми дуже радіємо, що маємо змогу забезпечити ці умови. Таке унікальне середовище точно надихне талановитих молодих дослідників, зможе їх згуртувати для обміну ідеями, здійснювати разом експерименти. Радо запрошую батьків разом із дітьми відвідати в суботу цей науковий фестиваль. Буде круто», – запрошує Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

«КМВ Фест» відбуватиметься у суботу, 10 лютого, з 11:00 до 14:00 у спорткомплексі «Мандаринка» (вул. Івана Кавалерідзе, 15). Вхід – вільний.

«КМВ Фест» реалізує молодіжний простір Lviv Open Lab з мережі ТВОРИ! спільно з управлінням освіти Львівської міської ради у рамках міжнародного проєкту «Клуб Молодого Винахідника».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ