Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться зустріч з Уповноваженою з прав людини міста Відня

У вівторок, 3 березня, львів’ян запрошують на відкриту зустріч з Уповноваженою з прав людини міста Відня Шамс Асаді.

Австрійська чиновниця прибуває до Львова, аби долучитися до проєкту «Lviv: Becoming a Human Rights City». Під час відкритої зустрічі Шамс Асаді прочитає лекцію «Відень — місто прав людини. Чому це добре для всієї громади?» Подія відбудеться у конференц-залі на вул. Академіка Богомольця, 6. Початок — о 18:30. Вхід вільний для всіх охочих.

Під час своєї лекції пані Шамс Асаді розкаже, як змінився Відень і люди, які у ньому живуть, за 5 років існування у форматі Human Rights City. Особливий наголос Уповноважена з прав людини зробить на тому, як вдалося налагодити ефективний і тривалий діалог між місцевими політиками і громадянським суспільством.

«Жодні позитивні зміни у місті неможливі без активної участі мешканців і мешканок. Говорячи про формат “міста прав людини”, мушу наголосити, що важливою є не лише роль громадянського суспільства, але і його активна співпраця з місцевою владою. Відень почав процес входження до мережі Міст прав людини через тісну співпрацю місцевих політиків зі суспільством. Щонайменше два роки минуло, поки ми нарешті змогли назвати Відень містом, яке турбується про права» — так Шамс Асаді прокоментувала свій виступ у Львові.

Human Rights Cities – це міжнародна мережа міст, які у своїх політиках та процедурах керуються цінностями прав людини, звертаючи виняткову увагу на розвиток культури різноманіття, інклюзивності і рівності. Основна мета HRC – розвинути мережу однодумців, які втілюють реальні зміни і діляться власним досвідом «перетворення на місто прав людини», суттєво збільшити кількість таких міст у Європі. Мережа HRC вважає роль міст у захисті, просуванні та реалізації прав людини життєво важливою.

Подію організовує Освітній центр з прав людини у Львові у партнерстві з Львівською міською радою та за підтримки посольства Королівства Нідерландів у Києві.

Шамс Асаді. У 2014 році Віденська міська рада прийняла декларацію «Відень — місто прав людини». Відкриття бюро з прав людини у 2015 році було явним сигналом прихильності Відня до прав людини. Шамс Асаді — голова цього відомства. Вона також є членкинею Консультативної ради Австрійської ради омбудсмена (AOB), яка відповідає за захист та просування прав людини в Австрії з липня 2012 року. Шамс Асаді має багаторічний практичний та академічний досвід у галузі регенерації міст та розвитку міст з акцентом на інклюзивність, справедливе планування, європейські та міжнародні зв’язки. Вона вивчала архітектуру та містобудування та отримала ступінь магістра у Віденському технологічному університеті. Права людини супроводжували її від початку її професійного життя, а з 2010 року права людини є головним предметом її кар'єри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ