Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відбулась дуель легендарних «карпатівців»

У Львові на стадіоні «Україна» відбувся товариський матч між «бронзовим» складом «зелено-білих» сезону-1997/1998 та збірною «Карпат» усіх часів. Про це повідомили на сайті Федерації футболу Львівської області.

«​Карпати-1998» – «Карпати-збірна» 3:4

Голи: Колесник, Полунін, Маковей – Швед, Федецький (2), Петрівський

«Карпати-1998»: Стронціцький, Беньо, Вовчук, Назаров, Чижевський, Толочко, Полунін, Зуб, Маковей, Танасюк, Шаран, Сапуга, Мізін, Петрик, Покладок, Колесник

«Карпати-збірна»: Тлумак, Вільчинський, Уштан, Різник, Леськів, Лаба, Швед, Петрівський, Федецький, Ді Франко, Голодюк, Гринишин, Б. Платон, Висоцький, Котельник, Саулевич

Арбітри: Андрій Шандор, Едуард Валенко, Андрій Валенко

ФК "Карпати"

Звітний поєдинок був присвячений 20-річчю здобуття львівськими «Карпатами» бронзових нагород чемпіонату України. У складі збірної «Карпат» зіграли представники різних епох: Василь Леськів, Володимир Різник та Роман Лаба, котрі є відображенням початку 90-их, Василь Швед, Володимир Вільчинський та Володимир Уштан писали історію клубу на зламі тисячоліть, Тарас Петрівський та Андрій Тлумак представляли наступне десятиліття, а тріо Федецький-Голодюк-Ді Франко стали символами сьогодення.

Відкрив рахунок у зустрічі Вадим Колесник, який скористався помилкою захисту «збірників». Відповідь не забарилася, і вже Василь Швед отримав порцію оплесків на свою адресу. Далі був зірковий час Артема Федецького, котрий оформив дубль, повідомляє інформаційний центр львівських «Карпат». Особливо красивим видався другий гол капітана «левів» зі штрафного.

Згодом у центрі уваги опинився Андрій Тлумак. Спочатку голкіпер збив у штрафному майданчику Ігоря Маковея, а потім упорався з ударом із позначки від Романа Толочка. Але через декілька хвилин Тлумак був безсилим – Андрій Полунін, автор останнього голу «Карпат» у бронзовому сезоні, скоротив відставання у рахунку. 

До завершення зустрічі команди обмінялися забитими голами. За «збірників» відзначився Тарас Петрівський, а за «Карпати-98» забив Маковей. Тлумак знову парирував удар із пенальті від Володимира Шарана, проте не встиг зреагувати на добивання Маковея. Наприкінці зустрічі відбувся символічний епізод – замість Богдана Стронціцького місце у воротах зайняв його син Мар'ян, який потягнув непростий удар головою впритул. 

За цим спортивним дійством із тренерських лав спостерігали корифеї львівського футболу. Як і 20 років тому за штурвалом «зелено-білих» були Мирон Маркевич, Юрій Дячук-Ставицький та Володимир Журавчак. На сусідній лавці розташувалися Степан Юрчишин, Володимир Безуб’як, Ростислав Поточняк, Василь Гунько, Богдан Грещак, Геннадій Лихачов та Борис Рассихін.

ФК "Карпати"

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ