Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулась конференція «Е-освіта»

Сьогодні, 9 жовтня, у Львові відбулась конференція в рамках циклу зустрічей «Е-освіта». Про це повідомили в управлінні інформаційних технологій департаменту розвитку ЛМР.

Серед запрошених – викладачі вищих навчальних закладів, вчителі середніх шкіл, депутати ЛМР, представники громадських організацій. Зі слів  організаторів, завдання зустрічі – розвиток тенденцій сучасної освіти, демонстрація можливостей безпосередньої участі кожного вчителя у творенні простору е-освіти у житті міста.

Зі слів голови комісії гуманітарної комісії ЛМР Тетяни Іванів, здебільшого львівські школи забезпечені комп’ютерними класами і мають можливість впроваджувати нові ІТ-технології для покращення навчального процесу.

«Сьогодні школа повинна йти в ногу із розвитком комп’ютерних технологій. Наприклад, у школі є творча група вчителів з якогось певного предмету. І не завжди люди можуть зустрітись, поспілкуватись, працюючи над якимось проектом. У цьому випадку дуже добре допомагають хмарні технології, адже, маючи доступ до документу на google диску, кожен вчитель може на своєму комп’ютері працювати над ним».

На думку депутата ЛМР, радника міського голови Оксани Рубай, для підвищення ефективності освіти, насамперед потрібно вкладати кошти у вчителя.

«Підтримую думку видавця Михайла Комарницького, що найважливішим у школі є не директор, не завуч, а вчитель. І він має бути попереду, тобто потрібно підтримувати його розвиток, щоб він ставав цікавим для дитини. Усі учасники конференції підтримали думку, що електронні технології мають бути вже у шкільному віці. Адже якщо вчитель знає менше, ніж учні як використовувати гаджети, різноманітні майданчики для спілкування, то такий вчитель стає їм нецікавий. І власне, дітей треба навчати не знанням, а міркувати, користуватись інформацією».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ