Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відбулася хода пам'яті Степана Бандери

1 січня 2011 року у Львові відзначили 102 річницю від дня народження Провідника нації Степана Бандери. З цієї нагоди було організовано ходу пам'яті. Про це повідомила прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Перед цим пройшло віче, на якому від свободівців виступили новообраний голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та член Політради ВО «Свободи» мовознавець Ірина Фаріон.

На початку свого виступу Ірина Фаріон повідомила дві вражаючі новини цього дня - першого дня нового 2011 року. Про те, що у Запоріжжі підірвали пам'ятник Сталіну і що заарештовано керівників Запорізької «Свободи».

«Степане звертаюся до Тебе. Звертаюся до Тебе як до брата. Ти знаєш. Громада цього ще не знає. Хіба можливо дехто. Що сьогодні вночі підірвано пам'ятник Сталіну в Запоріжжі. Разом із ним відлетіло половину офісу комуністів. Але о першій годині ночі орда від теперішньої влади увірвалася до помешкання заступника голови Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Юрія Гудименка і заарештувала його. О 9 годині ранку 1 січня представники цієї самої орди - я вже їх тепер не називаю колоніальною адміністрацією - увірвалися у помешкання голови Запорізької організації ВО «Свобода» Віталія Підлобникова і заарештували його. Степане, я знаю, як Ти любиш, і як Ти ненавидиш. Я також хочу процитувати апостола Павла, який казав: «Нехай любов ваша буде не лицемірна. Ненавидьте зло і туліться до добра». Якщо ми здатні будемо викресати у собі цей антагонізм найприродніших, найіскристіших, найпотужніших людських почуттів - ми будемо мати державу...»

Говорячи про Степана Бандеру і нинішню владу, Ірина Фаріон сказала так: «Малі ніколи не розуміли великих, слабкі - сильних, малодушні - одержимих, перевертні і зрадники - героїв. Бо кожен ніякий і посередній лише свої риси та потреби приписує іншому. Звідси їхня агресія, хамство і безсилля позірної сили. Звідси неминучий час їхнього повного краху, позаяк будь-яке явище органічного і суспільного життя на стадії дегенерації, себто розкладу, виділяє найбільше фізичного і морального смороду та бруду. На інше вони не здатні за природою. Отже, чим більше бруду вони виригують, то швидший їхній крах і могутніший Дух Бандери».

Після віча колона свободівців із партійними та державними прапорами вирушила до центру міста. Попереду молодь несла величезне багатометрове полотнище зі зображенням Степана Бандери. Одразу за цим полотнищем крокували барабанники, які задавали ритм ході.

Біля пам'ятника Тарасові Шевченку виступив заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин. Він нагадав присутнім, що сьогодні на Західні області України, де на місцевих виборах перемогла «Свобода», з надією дивиться уся Україна. Отож, маємо бути сильними і непереможними. «Можливо, соціальна і національна революція, яка змете нинішній злочинний режим, розпочнеться саме звідси»,- зазначив Юрій Михальчишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ