Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відбулася конференція Федерації велосипедного спорту України

У Львові відбулася чергова конференція національної федерації велосипедного спорту України за підсумками 2017 року, в якій взяли участь 84 делегати – представники обласних осередків, громадських установ, керівники фізкультурно-спортивних товариств та дитячих спортивних шкіл, тренери та спортсмени. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту у Львівській області.

Ідея із залученням представників осередків до роботи Конференції та безпосереднє її проведення за межами столиці, зі слів гостей, вдалася - Львівщина напрочуд тепло та гостинно прийняла офіційний захід.

В порядку денному делегати заслухали й обговорили доповідь президента федерації Олександра Башенка про роботу ФВС У у 2017 році; відбулося нагородження кращих українських велосипедистів, з поміж яких і представників Львівщин: чемпіонів та призерів Європи, світу, Кубків світу: Олега Канаки, Яни Біломоїної, Любові Басової, Андрія Винокурова, Ольги Кулініч, Тетяни Клімченко, Олени Старікової, Романа Гладиша, Віталія Гриніва; проаналізовано звіти головних та старших тренерів з видів: С.А.Панасенка, С.Л.Матвєєва, І.І.Ткаченка, М.М.Скиби; виступ віце-президента ФВС У Віктора Коржа; звіт голови колегії суддів Наталії Фігурської; а також заслухано виступи делегатів з обласних осередків В.М. Набойщикова, О.М. Заяріна, О.М. Брічеєва, І.Я. Руссу, В.М. Пастернака, Є.В. Гонтовенка, В.В. Степаненка.

Президент Федерації велосипедного спорту України прозвітував про діяльність та фінансування спортивної структури за рік, окреслив ключові перспективи розвитку й популяризації велосипедного спорту в Україні: “Я хочу просувати молоде покоління вперед, надавайте свої пропозиції, я абсолютно відкритий та готовий підтримувати талановиту молодь”.

Під час конференції було представлено звіт роботи за 2017 рік обласних осередків, відзначено найактивніші обласні федерації: Львівську, Миколаївську, Одеську, Харківську, Тернопільську; запропоновано делегатами план розвитку та критерії оцінювання роботи осередків на наступний рік. Упродовж восьмигодинної дискусії учасники конференції проголосували за формування календаря засідань тренерських рад, обговорили низку актуальних питань, зокрема механізмів переходу членів національної збірної України з велоспорту до іншої області або команди; щодо організації та проведення міжнародних рейтингових змагань тощо.

Серед гостей, особисто запрошеним президентом ФВС У, був чемпіон світу, дворазовий учасник Олімпійських Ігор Сергій Гончар, який розповів про свою спортивну кар’єру, особистий спортивний досвід, поділився своїми думками щодо розвитку професійного велоспорту в Україні.

Також серед спікерів був директор реконструйованого київського велотреку Володимир Мельник, який надав необхідну інформацію щодо функціонування спортивного закладу в столиці.

Загалом в ході Конференції було розглянуто понад 20 питань та 12 звернень від представників велосипедної громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ