Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові відбулось засідання Міжурядової українсько-литовської комісії

Сьогодні у Палаці залізничників у Львові відбулось 18 засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Участь у заході взяли зокрема голова Львівської ОДА Олег Синютка, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявичюс.

У межах засідання порушили актуальні питання співпраці між Литвою і Україною.

Віце-міністр Міністерства транспорту та комунікацій Литовської Республіки Дегутіс Річардас акцентував увагу на співпраці між нашими державами.

“Литва не бачить успішної Європи без України”, - зазначив Дегутіс Річардас. 

Результатами заходу поділився Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: "Сьогодні було обговорено багато питань. Мені радісно, що минулорічний порядок денний, погоджений в Литві, дав результат цього року. Що важливо - ми будемо мати пряме авіасполучення між Вільнюсом і Львовом, і, крім того, матимемо низку інших необхідних проектів".

Вільнюс і Львів хочуть з'єднати прямим авіасполученням

Також Володимир Омелян розповів, що на приватній розмові з Міністром економіки Литви вони обговорили, що об'єднають спільні зусилля з Польщею, Литвою та Україною у створенні центру перспективних інноваційних рішень.

"Насправді, навіть невеликі інвестиції можуть дати значний ефект. Адже всі відомі компанії починали з маленьких старт-апів", - сказав чиновник.

Як зазначив під час брифінгу за підсумками засідання Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс, Україна має сприятливий інвестиційний клімат для іноземних інвесторів.

«Думаю, що прогрес, який ми плануємо зробити в транспорті, з’єднати дві країни і по польотах, і по поїздах, відкриє ще більші можливості і для громадян Литовської Республіки побачити прекрасну Україну, і українцям побачити Литву, а нашому бізнесу приїхати і зрозуміти, що клімат для інвестицій є сприятливий. Для Литви Україна є пріоритетом номер один інтеграції у Євросоюз. Це одне із головних наших робочих питань, і Литва готова максимально допомагати Україні, так як і було до цього», - зазначив Віргініюс Сінкявічюс.

Більше того, Міністр економіки Литовської Республіки означив майбутні сфери співпраці.

«У сфері інновацій ми маємо говорити про нові рішення, про які зараз говорить Євросоюз. Це штучний інтелект, зміни у сфері транспорту. Тут є великий потенціал синергії вчених та бізнесу України, Литви, Польщі та структур Євросоюзу. Обидва уряди наших держав повинні працювати над тим, щоб той ріст, який є зараз, підтримувався і зростав», - додав Віргініюс Сінкявічюс.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ