Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

У Львові відбувся «Форум – Бюджет 2017» присвячений житлово-комунальному господарству

26 жовтня у Львові пройшов «Форум – Бюджет 2017» присвячений житлово-комунальному господарству, на котрому обговорювали проблему необґрунтованого підняття тарифів, програми енергозбереження та їх фінансування тощо. Організатором форуму стала міська партійна організація ВО «Батьківщина». Про це повідомляє журналіст Гал-Інфо.

«Сьогодні ми запросили до дискусії фахівців різних сфер, які є експертами в напрямку житлово-комунального господарства, енергозбереження, формування тарифів на ЖКХ. Маємо на меті вироблення пропозицій до Бюджету 2017 року», - зазначив голова Львівської міської партійної організації ВО «Батьківщина» Ігор Коць.

Керівник «Батьківщини» Львівщини Михайло Цимбалюк зауважив, що проведення таких форумів по всій Україні є ініціативою партії «Батьківщина» аби зібрати експертів в тих чи інших галузях. Такий діалог має на меті виробити пропозиції до Бюджету-2017. «Основне питання нашого форуму – це непідйомні тарифи на газ. Ми маємо донести до влади думку про те, що в країні триває «тарифний геноцид», який потрібно зупинити», - розповів М. Цимбалюк.

Участь у форумі взяв екс-міністр з питань житлово-комунального господарства України другого уряду Юлії Тимошенко Олексій Кучеренко.   «Більшість людей уже сьогодні відчувають, що так звана реформа, окрім гасел нічим іншим не супроводжується. Ми маємо лише радикальне підвищення тарифів на газ, на тепло. Коли ми проаналізували Бюджет на 2017 рік розроблений урядом Гройсмана, то зрозуміли: проблему не планують вирішувати, а навпаки її поглиблюють та консервують. Ми сьогодні вимагаємо в уряду реального проведення реформ. А це боротьба за бюджетні кошти, боротьба за ресурси. Нас сьогодні грабують і цю ситуацію потрібно радикально змінювати», - наголосив Олексій Кучеренко.

Він зазначив, що тарифи на житлово-комунальні послуги були встановлені в незаконний спосіб з порушенням Конституції, без економічного обґрунтування намагаючись реформу підмінити прийняттям оцієї програми субсидій, котра по суті є катастрофою для країни. «Сьогодні я, як довірена особа Юлії Тимошенко, представляю інтереси громадян в двох судових процесах. Маю сподівання, що ситуацію з тарифами можна вирішити в мирний спосіб, через суди, без Майдану, без підпалювання шин», - розповів  Олексій Кучеренко.

На завершення «Форум – Бюджет 2017», що був присвячений житлово-комунальному господарству, учасники прийняли резолюцію з пропозиціями, які будуть запропоновані до Бюджету наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ