Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відбувся триденний тренінг "Догляд за пацієнтами з COVID-19"

У симуляційно-тренінговому центрі КЗ ЛОР «Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти» учасники тренінгу «Догляд за пацієнтами з COVID-19 під час механічної вентиляції легень» відпрацьовували практичні навички.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Директорка коледжу Леся Вовк  дала настанови для роботи та побажала плідної праці,  а також  повідомила  у березні наступного  року подібний тренінг організують для сестер медичних.

Учасників привітав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, який наголосив на важливості якісної медичної освіти, спілкування та обміну досвідом. «Мабуть, найбільше задоволення, коли ти передаєш цей досвід студентам, а студенти ще й перевершують тебе», – сказав Орест Чемерис.

Директорка Центру післядипломної освіти медичних сестер та акушерок м. Жешів Йоанна Пшибек-Міта та викладачі, магістри медсестринства, практикуючі сестри медичні Ельжбета Міштак та Кристина Возняк провели практичні заняття «Клінічні основи дихальної недостатності», «Фармакотерапія дихальної недостатності» та «Механічна вентиляція» для викладачів з різних куточків України.

Робота проходила у теплій атмосфері та комфортних умовах. Усі учасники отримають сертифікати про проходження триденного тренінгу «Догляд за пацієнтами з COVID-19 під час механічної вентиляції легень», а найактивніші отримали ще й подарунки.

 «Якісна медична освіта – запорука якісної медичної допомоги», – зазначила Леся Вовк. А Йоанна Пшибек-Міта додала: «Все у наших руках. Разом ми зможемо підняти рівень медсестринства. Вірю, що Україна заслуговує на найкращих медсестер».

Повні ентузіазму, нових знань та знайомств викладачі поїхали додому, аби передавати здобутий досвід своїм студентам.

Нагадаємо, триденний тренінг для викладачів коледжів на базі Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти стартував у середу, 1 грудня. Теоретична частина проходила у конференц-залі КНП «4 міська клінічна лікарня м. Львова», яка є партнером у цьому проєкті.

Тренінг реалізується Фондом «Наука для розвитку» (Варшава, Польща) в рамках проєкту «Підвищення безпеки та якості діагностики і інших медичних послуг у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Польщі за підтримки МОЗ України.

Учасники І етапу тренінгу – викладачі медичних коледжів з різних куточків України (Львів, Самбір, Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль, Кропивницький, Кривий Ріг, Кременець та інші).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ