Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриється харківська виставка, що присвячена Лесю Курбасу

14 грудня Харківська резиденція «Слово» відкриває виставку «Курбас. Майстерні» в Артцентрі «Дзиґа». Основна мета виставки – оживити книгу і занурити відвідувачів у філософсько-театральну подорож текстами Леся Курбаса. інформує ЛМР.
Фото - ЛМР

Харківська резиденція «Слово» планувала провести весь 2022 рік під знаком березільських лабораторій/майстерень, але повномасштабне російське військове вторгнення в Україну та постійні обстріли Харкова унеможливили цей задум. Проте команда резиденції продовжила роботу в цьому напрямку, і так народилась ідея виставки «Курбас. Майстерні» у Львові.

Харківська резиденція «Слово», актор Микола Набока та видавець Олександр Савчук об’єднали зусилля з метою переосмислення і популяризації постаті Леся Курбаса.

«Все почалося з ідеї перевидання книги "Філософія театру" – збірки текстів Леся Курбаса. Я одразу зрозумів, до кого йти з цієї пропозицією. Пізніше за кавою з дизайнеркою нашого перевидання Діною Чмуж виникла ідея зробити виставку, склавши її з самих лише текстів Леся Курбаса, які містяться в книзі», – продовжує Микола.

Ця виставка – це наша «зустріч» з особистістю Леся Курбаса, його театром, новаторськими ідеями, розмова з його текстами. Це спроба інтерпретації сучасною молоддю його починань і творчих здобутків.

Виставку організовує Харківська резиденція «Слово» спільно з культурними менеджерами Веронікою Скляровою і Олександром Фоменком, за підтримки Львівської міської ради.

Відкриття виставки – 14 грудня о 17:00. Виставка триватиме з 14 грудня до кінця року.

В межах виставки планують провести цикл лекцій та воркшопів.

У програмі:

- Презентація репу на основі текстів Леся Курбаса з книги «Філософія театру».

- Читання поезії 1920-х та фрагментів з книги у виконанні акторів Олега Стефана, Миколи Моха, Миколи Набоки та акторок Валерії Петрук і Оксани Козакевич.

- Презентація аудіовізуального проєкту виставки «Курбас. Майстерні» автором і виконавцем Михайлом Правильним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ