Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрилася перша виставка легендарного польського митця Юзефа Робаковського

У Львівському муніципальному мистецькому центрі відкрилась виставка «Attention: LIGHT! / Увага: СВІТЛО! / Uwaga: ŚWIATŁO!» легенди польського та світового мистецтва Юзефа Робаковського.
Фото - ЛМР

Галерейні зали центру заповнили фото та відеороботи, відібрані із 60-річної практики художника, повідомили в ЛМР. 

Це перша велика виставка Юзефа Робаковського в Україні та його перший візит у Львів.

«Тут представлена невелика ретроспектива робіт Юзефа Робаковського за 60 років його творчої діяльності. Зараз Юзефу – 84 роки, і він наважився провести довгу дорогу з міста Лодзя. Це ще одне свідчення того, що поляки підтримують нас в нашій боротьбі не лише дипломатично, а й за допомогою мистецтва.

Виставка дуже цікава і різнопланова. Зокрема, в одному із залів представлені саркастичні роботи, які були створені проти радянського устрою. Він показує, як мистецтвом навіть в себе вдома можна підтримувати життя і боротися з радянським режимом, армією. Ці роботи зараз у Львові, бо він хоче подарувати українцям це бажання боротися», – розповіла Роксолана Мицько, директорка Львівського муніципального мистецького центру.

Виставку «Attention: LIGHT! / Увага: СВІТЛО! / Uwaga: ŚWIATŁO!» можна буде побачити у Львові з 20 березня до 15 травня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ