Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили медико-юридичну клініку

Вчора, 5 жовтня, у Львові відкрили медико-юридичну клініку, у якій надаватимуть безкоштовну правову допомогу в сфері охорони здоров’я та забезпечуватимуть права пацієнтів і медичного персоналу. Новостворена клініка діятиме на базі юридичного факультету Львівської комерційної академії. Повідомила прес-служба ЛМР.

«Родзинка цієї першої в Україні медико-юридичної клініки в тому, що до її роботи будуть задіяні і також студенти-медики Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Студенти-медики мають неабиякі знання в сфері медицини, студенти-правники мають глибокі знання в сфері права. Поєднуючи їхні зусилля, можна буде вирішувати питання реалізації прав людини в сфері охорони здоров’я», – розповідає Ірина Сенюта, викладач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Клініка надаватиме безоплатну первинну правову допомогу: надання правової інформації; надання усних і письмових консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

«Такі медико-юридичні клініки функціонують за кордоном, і я вирішила запровадити її у Львові. Нам важливо забезпечити майданчик для вивчення медичного права – не тільки теоретичного, але й практичного. Я переконана, що студент-медик, який буде бачити медичне право в дії, буде по-іншому ставитися до виконання свого професійного обов’язку», – продовжує Ірина Сенюта.

Медико-юридична клініка розпочне свою роботу з 6 жовтня на юридичному факультеті Львівської комерційної академії, що на вул. І. Франка, 68. З 16:00 до 18:00 у вівторок, середу та четвер студенти-правники під керівництвом викладачів надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу всім, хто її потребує.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ