Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ працює над створенням в медичних вишах університетських клінік

Студенти, які навчаються у медичних вищих навчальних закладах, зможуть ефективніше опановувати практичні навички та підвищувати свою компетенцію, завдяки створенню у вишах університетських клінік. З такою позицією виступає Міністерство охорони здоров’я України. Про це повідомили 18 лютого у пресслужбі МОЗ.

Як повідомила під час брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, створення таких клінік – важливий напрямок реформування української медичної освіти.

Так, з 11 лютого Міністерство передало в розпорядження Національного медичного університету ім. Богомольця Республіканську клінічну лікарню МОЗ України.

"Таким чином, університет імені Богомольця – провідний вищий навчальний заклад України – отримає потужну клінічну базу, де студенти зможуть підвищувати свою компетенцію, краще опановувати практичні навички. Також МОЗ реорганізує Національну медичну академію післядипломної освіти імені П. Л. Шупика в Національний університет охорони здоров’я імені П. Л. Шупика. Таким чином університет розширить свої повноваження і можливості навчання як на додипломному, так і на післядипломному рівні", – розповіла Ірина Микичак.

Нагадаємо, наразі триває громадське обговорення наказу МОЗ “Про затвердження Положення про інтернатуру”. МОЗ відкрите до публічного обговорення всіх новацій у медичній освіті та враховує усі конструктивні пропозиції, які направлені на розвиток української медицини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ