Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові відкрили Міжнародний центр трансферних технологій, що протегуватиме вітчизняні інноваційні технології на ринках ЄС

У Львові в рамках економічного форуму сьогодні, 5 жовтня, відкрили Міжнародний центр трансферних технологій. В урочистому відкритті взяли участь директор Львівського ЦНТЕІ Михайло Яворський, директор регіонального філіалу НІСД Анатолій Мокій та начальник головного управління промислової політики ЛОДА Ростислав Сорока.
За словами директора ЛТЦНТЕІ Михайла Яворського, Міжнародний центр є проектом, який лише почав працювати: „Зараз ми анонсували проект, в якому ЦНТЕІ братиме участь разом з німецькими, французькими та польськими партнерами. Це інноваційний центр Тюрінгії (Німеччина), Інноваційний центр в Кракові (на базі Краківської політехніки) та Французький інноваційний центр. Зараз буде створена структура Центру, яка базуватиметься на ресурсній базі ЦНТЕІ. Функція Центру – протегувати кращі інноваційні технології, що є в Україні, зокрема на Львівщині, на ринках ЄС, так само шукати вихід винаходам наших партнерів на український ринок”.
За словами Яворського, ЦНТЕІ зараз розробляє відповідний проект, який має отримати грант структурних фондів ЄС, зокрема 7-ї рамкової програми ЄС. „У рамках програми наукових досліджень є кошти, які передбачені на підтримку діяльності центрів трансферних технологій. Ми сподіваємось, що отримаємо цей грант. Інновації – це товар. Ми маємо потужний потенціал, але винахідників та вчених треба навчити підготовлювати та просувати свою винаходи, створюючі відповідні бізнес-плани та проводячи відповідні маркетингові дослідження ринків, де може просуватися цей товар. Цим і займатиметься Міжнародний центр трансферних технологій”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ