Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили пам’ятну дошку відомому дисиденту та політв’язню Михайлу Гориню

Вчора, 26 серпня, у Львові відкрили пам’ятну дошку відомому українському дисиденту, правозахиснику і політв’язню, одному з керівників Української Гельсинської групи, почесному громадянину Львова Михайлу Гориню, - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Пам’ятну дошку почесному громадянину м. Львова Михайлу Гориню встановили на будинку, де він мешкав, за адресою вул. Шептицьких, 33. Ініціатором події стала Львівська обласна організація «Ветеранського об’єднання «Українська Гельсінська Спілка».

«Михайло Горинь – Людина, яка була переконаний державник, для якого ідея України була понад усе. Людина незламної волі, виняткової скромності і  інтелігентності. Він жив у цьому будинку. В помешканні, крізь яке, за словами його соратника Левка Лук’яненка, як через чистилище духовного гарту пройшли всі українські патріоти.

Як інтелектуал Михайло Горинь плекав ідеї, які були фундаментальними, які і на сьогоднішній день в багатьох випадках є ще актуальними», - сказав під час відкриття пам’ятної дошки керівник ЛОО «ВО «Українська Гельсинська спілка» Ярослав Гула.

«В ці дні ми відзначаємо День Незалежності нашої країни. І крізь призму конкретних людей я, будучи тут, відчуваю такий сильний спокій. В мене він пов'язаний з тим, що є відчуття прецеденту, є відчуття такої опори. Власне, де можна подивитись добрий приклад, як люди чинять, як вони думають, як вони чинили. І власне сьогоднішня таблиця, такий своєрідний крок, завдяки якому ми йдемо вперед. Бо ми собі нагадуємо, що в нашій історії є сильні люди, відважні духом, віддані своєю волею, завдяки яким великою мірою ми і маємо свою Незалежність сьогодні. Тому дуже велика подяка і шана. Слава Україні!», - сказав під час відкриття пам’ятної дошки Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ