Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відкриють два нові центри вакцинації - "Львівська Хвиля"

Цими вихідними у Львові відкриють два нові центри вакцинації - у Торговому центрі Форум та у центрі Довженка.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує радіо "Львівська Хвиля".

Щеплюватимуть людей китайським препаратом CoronaVac. І укол тепер можуть отримати не лише зареєстровані у «Дії» та працівники сфери ІТ. 

А тепер крім працівників ІТ та зареєстрованих у «Дії», щеплення робитимуть і тим, хто просто прийде у центр. Так буде у Форумі та на Довженка. Каже заступник мера Львова Андрій Москаленко.

"Ми розпочали розгортання центру вакцинації на базі ІТ-кластеру на базі "Арени Львів". Вони працюють повноцінно вже два вікенди. Якщо порівнювати перший вікенд і другий, то фактично вдвічі збільшилася кількість вакцинованих. Так само збільшилася кількість вакцини. Ми маємо тридцять бригад".

У ТРЦ "Форум Львів" є третій поверх, можливість входу і виходу з різних сторін, а також розміщення трьох бригад. Ця локація вже тестувалася. Її ще раз оглянуть і після цього там можна буде запускати процес вакцинації. Все узгоджено з керівництвом ТРЦ.

У "Центрі Довженка" ще узгоджується власне місце вакцинацій, адже є кілька варіантів. Потрібно узгодити, щоб там не було накладок з подіями.

Додатково

Центри вакцинації хочуть відкрити в школах кожного району Львова. Москаленко зазначив, що це будуть школи, до яких громадянам буде найзручніше діставатися. У них має бути вхід і вихід. Так ми хочемо вийти на більшу динаміку і спрощену логістику. Спочатку там вакцинуватимуть лише в суботу і неділю. 

Переважно бригади працюватимуть у дві зміни. На одній локації - три бригади. Одна працюватиме за чіткими списками. Інші дві - додаткових громадян, які, приміром, зареєстровані в "Дії" тощо.

Нові пункти будуть і у великих містах Львівщини. Локації ще підбирають.

У черзі в додатку «Дія» є 20 тисяч жителів Львівщини. Чим більше пунктів вакцинації відкриють, тим швидше вдасться щепити якомога більшу кількість людей і побороти поширення коронавірусу.

До слова, цими вихідними на «Арені Львів» вакцинували майже дві з половиною тисячі людей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ