Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові відзначили Міжнародний день передчасно народженої дитини

60 передчасно народжених діток, які проходили лікування у міській дитячій клінічній лікарні, разом з батьками відзначили Міжнародний день передчасно народженої дитини. Окрім пізнавальної програми та частувань, медики ділились досвідом з батьками та розповідали про особливості догляду за передчасно народженими дітками, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Дітей, які ще недавно перебували під цілодобовим моніторингом медиків, а тепер насолоджуються повноцінним життям у своїх сім’ях, запросили з метою, аби вселяти віру майбутніх батьків у те, що їхні діти, народжені передчасно, мають всі шанси вирости здоровими.

«За рік у неонатальному корпусі міської дитячої лікарні лікується більше 800 дітей, з яких майже половина народжені передчасно. І кількість таких пацієнтів щорічно зростає. За останні 10 років роботи у відділенні інтенсивної терапії пролікувалось більше 3500 новонароджених, з них більше 600 були з патологією, яким проведено хірургічні корекції. Лікування такого значного потоку пацієнтів стало можливим завдяки відкриттю 10 років тому нового корпусу для лікування новонароджених з відділеннями інтенсивної терапії, патології новонароджених, операційними блоками та всією сучасною інфраструктурою, яка необхідна для лікування цієї найскладнішої категорії пацієнтів у педіатрії», -  розповідає Дмитро Квіт, головний лікар міської дитячої клінічної лікарні.

«За останні два роки управління охорони здоров’я придбало обладнання для цього підрозділу дитячої лікарні більше ніж на 3 млн. грн. Також до технічного оснащення долучилися і благодійники, які подарували обладнання на суму 600 тис. грн. Крім інтенсивної терапії, велика увага приділяється ранній реабілітації пацієнтів, що мінімізує ймовірні негативні наслідки передчасного народження та вроджених вад розвитку», - зазначає Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Лікарі з гордістю інформують про окремі досягнення у лікуванні передчасно народжених діток. «Дівчинка Мілена (маса при народженні 650 гр.), зараз має 3 роки і абсолютно нічим не відрізняється від своїх однолітків. Софійка (маса при народженні 800 гр.) – п’ятикласниця, відмінниця в школі. Тереза (маса при народженні 1150 гр.) – 3 роки і 3 місяці, перенесла виразково-некротичний ентероколіт з перфорацією шлунку та низку оперативних втручань. Катруся (маса при народженні 1400 гр.) – з аналогічним діагнозом та операціями, готується йти в перший клас», - розповідає Володимир Чуйко,  завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Нагадаємо, близько 40% пацієнтів неонатального корпусу дитячої лікарні Львова – це діти з Львівської області та Західного регіону України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ