Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили військових журналістів

До Дня журналіста України у Львівському будинку офіцерів відзначили військових журналістів, медійників та волонтерів.
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

6 червня у Львівському будинку офіцерів відбулась урочиста зустріч пресофіцерів бойових частин, журналістів львівських медіа, викладачів журналістики, волонтерів, представників влади та Львівської обласної організації Національної спілки журналістики України. Подія стала частиною відзначення Всеукраїнського дня журналіста, який традиційно святкують сьогодні. 

Розпочався захід зі спільного виконання Державного Гімну України разом із солістами військового оркестру Національної академії сухопутних військ. Пізніше вони також виконали разом із присутніми “Ой у лузі червона калина” та “Зродились ми великої години”. Згодом для гостей заходу також співали солістка військового оркестру Національної академії сухопутних військ Мар’яна Кучма та юний волонтер з Херсонщини Максим Зарічний. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

“Понад 90 (а саме 91) іноземних та українських журналістів віддали свої життя на кривавих бойовищах російсько-української війни. У тім числі це львів’яни – світлої пам’яті Віктор Дудар (газета “Експрес”), Юрій Олійник (телеоператор “24каналу”), Герой України Тарас Матвіїв, начальник пресслужби 80-ї окремої штурмової бригади Юрій Лелявський та інші. А кілька днів тому Львів та Україна попрощалися із журналісткою, парамедикинею Іриною Цибух”, - зазначив ведучий події, письменник, Заслужений журналіст України Зиновій Суходуб. 

Присутні вшанували пам’ять загиблих Захисників та Захисниць, у тому числі медійників, хвилиною мовчання, а також помолились за Перемогу та мир в Україні спільно з духовним наставником, членом Національної спілки журналістів України отцем Степаном Кащуком. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

У межах події організатори відзначили досягнення українських медійників, зокрема тих, які є військовими журналістами та військовослужбовцями, та вручили їм грамоти і подяки. Серед нагород були відзнаки від Верховної Ради України та Міністерства культури та інформаційної політики, а також Львівської обласної ради та Львівської ОВА. 

“Найголовніше, що ми хотіли цього року зробити, - побачити наших воїнів, які на передовій служать. В одній руці вони тримають автомат, в другій тримають камеру, перо, комп'ютери. Це колосальна робота! І те, що ми отримуємо від вас інформацію, те, що ви розповідаєте світові правду - це надзвичайно важливо”, - відзначив роботу військових журналістів голова Львівської обласної організації НСЖУ, Заслужений журналіст України Ярослав Климович.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

Львівська обласна журналістська організація також відзначила медійників, які зараз виконують військовий обов’язок та перебувають на фронті. А також установа не оминула волонтерів, які є представниками журналістської спільноти. Зокрема, почесні грамоти отримали волонтери Андрій Струк, Мирослав Хом’як та Іван Рибак.

Традиційно до Дня журналіста секретаріат Львівської обласної організації НСЖУ відзначив преміями найкращі творчі доробки колег. Цьогоріч лауреатами високих нагород за журналістську майстерність визнані студентка 4-го курсу факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, медійниця Дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова Вероніка Матвієнко (премія “Проба пера”) та авторка сценарію і ведуча документального відеофільму “Обличчя війни” Діана Мосора (премія “Самобутність”). 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

Нагадаємо, що День журналіста щорічно відзначають 6-го червня – в день прийняття Національної спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів у 1992 році. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ