Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували полеглих афганців

У середу, 15 лютого, у Львові вшанули учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, повідомила прес-служба Львівської облради.

Керівництво області та міста, члени правління ЛОО Української Спілки ветеранів Афганістану, громадськість поклали квіти та запалили лампадки до могил генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка, могил Героїв Небесної Сотні та учасників АТО на полях почесних поховань № 67 і № 76 на  Личаківському кладовищі.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто в далекий радянський час виконував свій обов’язок на території інших держав, - зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. - Тепер усі наші заходи починаються на полях полеглих Героїв у боротьбі за територіальну цілісність України. Вічна слава тим, хто загинув у часи тяжкої Афганської війни і тим, хто зараз боронить українську землю на східних рубежах».

Опісля заплановано освячення військового храму Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ, спорудженого воїнами-афганцями та капеланами Центру військового капеланства у пам’ять про полеглих в Афганістані, на Майдані, сході України. Відтак, у новоосвяченому храмі відслужать  Божественну літургію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ