Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів вшанує пам’ять воїнів-афганців

Завтра, 15 лютого, у Львові вшанують учасників бойових дій на території Республіки Афганістан. Львів’ян та гостей міста запрошують долучитись до заходів та вшанувати пам’ять воїнів. Також львів’янам, які брали участь у бойових діях в Афганістані, та родичам загиблих військових, місто виплатить матеріальну допомогу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, о 10.00 відбудеться Служба Божа у військовому Храмі Стрітення Господнього, УГКЦ (вул. Батуринська, 1). Опісля, о 12.00 покладатимуть квіти за участі керівництва області та міста до пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за  Україну» та до пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.». Відтак, о 12.10 відбудеться екуменічна панахида біля пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.». Завершаться заходи о 12.30 проведенням громадського віча за загиблими під час бойових дій на території інших держав біля пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.».

Зазначимо, що до 29-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан, у Львові виплатять одноразову матеріальну допомогу людям з інвалідністю 1-ї, 2-ї, 3-ї груп, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістані, та членам сімей загиблих (померлих), які брали участь у бойових діях. Загалом таку допомогу отримають 399 воїнів-афганців та 77 вдів, які зареєстровані у Львові й перебувають на обліку у відділах соціального захисту міста. Загальна сума виплат – 336 500 грн. Додамо, що цього року місто збільшило таку виплату: минулого люди, які брали участь у бойових діях в Афганістані та родичі загиблих військових отримали по 500 грн. допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ