Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові встановили порядок дофінанасування квартир для бійців АТО

Сьогодні, 1 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив порядок дофінансування у 2016 році коштів з міського бюджету Львова для закупівлі квартир сім'ям військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок та потребують поліпшення житлових умов. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Цей порядок регулює механізм дофінансування коштів з міського бюджету Львова в сумі 1 731 147 грн.

Як йдеться у документі, бюджетні кошти спрямовуються на придбання житла на первинному ринку (у прийнятих в експлуатацію новозбудованих житлових будинках) та на вторинному ринку.

Вартість придбання 1 кв. м загальної площі житла, яка визначається за результатами закупівлі, повинна бути найнижчою серед запропонованої учасниками конкурсу.

Допускається співфінансування придбання житла за рахунок коштів самих учасників АТО, яким надається житло, або інших незаборонених законодавством джерел.

Розподіл та надання житла здійснюється відповідно до законодавства України. Житло надається виходячи з норми не більш як 21 кв. м загальної площі житла на одного члена сім'ї та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.

Допускається збільшення на 10 кв. м площі квартири для сімей з інвалідами.

Перевищення площі житла допускається у разі, якщо оплата різниці вартості житла здійснюється за рахунок коштів учасників АТО та/або інших незаборонених законодавством джерел.

Для інвалідів 1-ї групи, які потребують стороннього догляду та перебувають на квартирному обліку (складом сім'ї одна особа), розрахунок площі здійснюється на 2-х осіб.

Для інвалідів 2-ї і 3-ї груп, які на квартирному обліку перебувають складом сім'ї одна особа, загальна площа житла не може перевищувати 50 кв. м.

Виконком встановив дофінансування з міського бюджету Львова: за 1 кв. м загальної площі квартири, яка буде придбана - у розмірі 1 971 грн.; за додаткову площу особам з числа інвалідів 1-ї групи (одиноким) – в сумі 190 000 грн.

Житло, яке надається, повинно відповідати вимогам законодавства щодо доступності для осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, бути благоустроєним.

Дофінанасування стосуватиметься дев'яти учасників АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ