Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові викрили місцевого шахрая, видурив гроші в 90-літньої жінки

90-річна львів’янка передала незнайомцю 40 тисяч гривень та 450 канадських доларів нібито для проведення термінової операції її доньці, яка потрапила в ДТП.
Фото ілюстративне з сайту https://glavcom.ua

Як повідомляють в поліції області, 27 травня, близько 13:45, до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік і розповів, що він дзвонить з лікарні, де зараз перебуває її донька, яка потрапила у дорожньо-транспортну пригоду та потребує проведення термінової операції.

Невдовзі зловмисник приїхав додому до 90-річної львів’янки, де жінка передала йому гроші у сумі 40 тисяч гривень та 450 канадських доларів.

Проте пізніше пенсіонерка з’ясувала, що в аварію її донька не потрапляла. Зрозумівши, що вона стала жертвою шахрайства, пенсіонерка звернуся до поліції.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний раніше судимий 38-річний львів’янин. Також було встановлено місце його перебування.

Під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили та вилучили у нього речові докази.

Сьогодні, 1 червня, слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання - позбавлення волі на строк до трьох років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ