Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виставлять твори маленьких пацієнтів Клінічного центру дитячої медицини

Близько 30 дитячих робіт, намальованих маленькими пацієнтами гематологічного та хірургічного відділень комунального закладу Львівської обласної ради «Клінічний центр дитячої медицини» («Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр») представлять на виставці у понеділок, 27 травня, у Львівському палаці мистецтв.

Картини створені на арттерапевтичних майстеркласах. «Такі заняття ми проводимо у лікарні щотижня. Окрім святкувань днів народжень ми намагаємось відвертати дітей від лікарняних буднів творчою працею. Арттерапія є можливістю підтримки та розвитку дитячої творчості, а також є допомогою у подоланні стресу та тривоги», – каже кураторка виставки, художниця і волонтерка Благодійного фонду «Із янголом на плечі» Христина Валько.

Майстеркласи допомагають створити у лікарні атмосферу радості та надії. «Це можливість змінити чорно-білу проєкцію болю на різноколірну палітру надії. Одужання вимальовується у кожному мазку. Діти вміють вірити й знають, як досягати мети. Наше завдання – дати їм пензля», – зазначив директор БФ «Із янголом на плечі» Юрій Федечко.

Майстеркласи є корисними для дітей, які борються з онкологічними захворюваннями.

«Хочемо розказати й показати наскільки ці діти є талановитими. Ця виставка подарує дітям та батькам віру і надію у майбутнє! Ми сподіваємося, що кожен відвідувач відчує чуттєвий світ дітей, які лікуються від онкологічних захворювань», — сказала координаторка подій БФ «Із янголом на плечі» Мар'яна Трегуб.

Відкриття виставки відбудеться о 16:00 година. Триватиме експозиція до 1 червня. Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ