Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з нагоди річниці створення УПА відбулось спецпогашення поштової марки

1/2
У Львові відбулось урочисте спецпогашення поштової марки з нагоди 75-річчя створення УПА у дзеркальній залі Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, - прес-служба Львівської міської ради.

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» відзначає найважливіші події, що відбуваються в житті нашої країни проведенням погашення поштових марок та конвертів, спеціально виготовленим до урочистої дати поштовим штемпелем, який існуватиме тільки один день.

Спецпогашення марок і конвертів є своєрідним внеском «Укрпошти» у відзначення ювілейної дати в історії регіону та її увічнення у предметах філателії. З нагоди 75-річчя створення УПА, УДППЗ «Укрпошта» погасила марку, яка залишить цю дату в історії нашої країни.

Довідка:

Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій.

Спеціальний поштовий штемпель виготовляється Українським державним підприємством поштового зв’язку „Укрпошта” і використовується лише один день. Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.

Спецпогашення має визначне історичне значення. Саме завдяки йому пам’ять про знаменну дату залишається в історії людства. Ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займають почесні місця в колекціях філателістів усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ