Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові за час роботи нової інспекції архбудконтролю розглянуто 400 звернень

Про проблемні питання у сфері архітектурно-будівельного контролю розповів начальник інспекції у місті Львові Володимир Цабак під час засідання комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Як повідомив голова комісії Ігор Телішевський, на інспекцію архітектурно-будівельного контролю сьогодні покладено багато сподівань, як на орган, який має навести лад у сфері містобудування.

«На цей час інспекція має всі повноваження, щоб здійснювати свою діяльність і щоб нарешті покласти край незаконним забудовам у Львові. Наша комісія з свого боку готова співпрацювати і всіляко допомагати їм у цьому», - наголосив Ігор Телішевський. 

Зі слів Володимира Цабака, за час роботи новоствореної інспекції було розглянуто близько 400 звернень від мешканців і депутатів різних рівнів.   

«До нас щодня надходить дуже багато звернень. За цей час інспекцією було винесено ряд приписів як наслідок невиконання вимог, є звернення до суду щодо зупинення будівельних робіт. Зокрема, це стосується житлового комплексу «Галіція» за адресою вул. Шевченка, 307А. Щодо порушення поверховості до нас звертались депутати щодо вул. Новаківського, 3. За цією адресою також було винесено ряд приписів, зокрема, про знесення. Відтак забудовнику  надано строк для добровільного усунення порушення, в іншому разі буде надіслано звернення до суду».

На думку Володимира Цабака, кожен забудовник у Львові має чітко розуміти, що обов’язково потрібно оформляти всі дозвільні документи, узаконювати їх. І тоді мешканців, які оплачують пайову участь в будівництві, будуть впевнені у законності свого житла. В іншому разі забудовник може отримати скасування декларації про початок робіт і його будівництво матиме статус самочинного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ