Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові заклали камінь під «Монумент Звитяги Українських Воїнів»

Національний Корпус Львівщини, спільно з ГФ «Патріот», ВО «Свобода», Правим Сектором Львівщини, Добровольчим батальйоном ОУН встановили по вулиці Стрийській у Львові закладний камінь на місці, де буде споруджено «Монумент Звитяги Українських Воїнів».

"Вже п’ятий рік Україна перебуває у стані війни із Росією. Війська окупанта переважають наші Збройні Сили як чисельно, так і за рівнем озброєння. Але на перепоні загарбницьких планів стали Українські Воїни. Саме їхня звитяга та самопожертва стримує ворожу навалу. І в цій боротьбі кладуть кращі сини та доньки України своє здоров’я та життя.

Суспільство вже звикло ховатися у своїх проблемах і не звертати увагу на війну та на воїнів. Також місцева влада Львова відверто зневажає колишніх і теперішніх учасників війни та культивує чужі для українців ідеали", - повідомили активісти.

Вони зазначають, що одним із ворожих об’єктів у Львові є Монумент бойової слави Радянської Армії, який прославляє ворожі Україні більшовицькі війська 1920-1940 років. Міська рада та мер Садовий зробили усе можливе, щоб затягнути знесення цього радянського ідеологічного символу.

13 липня 2018 року Національний Корпус Львівщини, спільно з ГФ «Патріот», ВО «Свобода», Добровольчим батальйоном ОУН та Правим Сектором Львівщини подали звернення до Львівської міської ради із своїми вимогами, які стосуються ліквідації радянського монументу та гідного вшанування українських героїв. Проте відповіді у встановлений Законом термін так і не дочекалися.

"Це означає, що потрібно вирішувати питання самостійно.Саме тому ми встановили закладний камінь на місці, де буде споруджено «Монумент Звитяги Українських Воїнів». Якщо міська рада і надалі буде ігнорувати Закон, ми продовжимо наші акції прямої дії", - зазначили патріоти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ