Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові започаткували молодіжну панель Європарламенту

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
1/2
Першокурсники вишів Львова і Києва у Львові започаткували молодіжну панель Європейського парламенту.

У сесійному залі Львівської обласної ради впродовж трьох днів, з 12 до 14 травня, парламентарі дебатуватимуть, розроблятимуть і прийматимуть рішення за європейським зразком, повідомили у пресслужбі облради. 

“Під час війни надзвичайно важливо, щоби студенти мали можливість розвиватися. Тому ми вирішили організувати модель Європейського парламенту. Це перша модель Європарламенту у Львові, – повідомила організаторка заходу, президентка молодіжної моделі ЄП Анастасія Жеребецька. – Сподіваємось, що студенти не лише зможуть дізнатися, як функціонує Європейський парламент, а й оскільки захід проводиться англійською, то поспілкуватися англійською, відстояти власну думку під час дебатів і прийняття рішень”.

До участі у панелі зголосилися 40 учасників. Це студенти, які вивчають міжнародні відносини та журналістику у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, Львівському національному університеті імені Івана Франка та “Львівській політехніці”.

Учасники поділилися на партії, які представлені в Європарламенті. Під час заходу молодь дебатуватиме і вноситиме правки до закону про приватність в онлайн-медіа та в Інтернеті, який зараз розглядається у Європарламенті.

“Сподіваюся, що тут я дізнаюся, як працює система, зможу отримати нові емоції й завести нові знайомства, які мені знадобляться у майбутньому, – сказала студентка факультету міжнародних відносин ЛНУ ім.Івана Франка Софія Легойда, яка представлятиме європейську партію Renew. – Партія мені імпонує, бо відстоює цінності, які схожі з моїми власними переконаннями”.

Захід присвячений Дню Європи, який Україна цього року відсвяткувала спільно з країнами Євросоюзу 9 травня.

“Завжди Європа – це є певне усталене розуміння якихось географічних кордонів і країн, які існують у певному просторі. Насправді це більш глибинне явище. Це про цінності, рівність і братерство, про верховенство права і багато інших речей, які ви будете обговорювати протягом цих трьох днів, – прокоментував в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ