Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові "засекретили" інформацію про постачальників ритуальних послуг

На цей час у Львові діє 48 законних постачальників ритуальних послуг. Саме стільки договорів із суб'єктами господарювання, які виявили бажання працювати на ринку ритуальних послуг, уклало договори Львівське комунальне підприємство "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг".

Ілюстративне фото

Дані відомості були надані на запит щодо отримання публічної інформації, скерований журналістом «Гал-інфо» на адресу Львівської міської ради (відповідь надало ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" за підписом його директора - Герасимюка О.М.)

Водночас ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" було безпідставно відмовлено в наданні відомостей щодо суб'єктів господарювання, яким на даний час дозволено працювати на ринку ритуальних послуг у Львові, тобто із якими укладені договори про надання ритуальних послуг.

Відмова «аргументувалась» посиланням на те, що вищезазначена запитувана інформація є конфіденційною та може поширюватись за бажанням (згодою) відповідної особи. Далі повідомлялося, що «жоден з суб'єктів господарювання, які уклали з підприємством договір про надання ритуальних послуг, не надали згоди про поширення інформації про них». Тобто виходить так, що з із кожним «ритуальним» суб'єктом господарювання перед наданням відповіді на запит встигли переговорити...

Принагідно зазначимо, що інформація про суб'єктів господарювання, яким дозволено працювати на ринку ритуальних послуг, розміщена на багатьох офіційних сайтах міських рад України.

Водночас, згідно норм Закону України "Про інформацію", до конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адреса, дата і місце народження.

Відповідь на інформаційний запит

Так чому ж тоді у Львові приховують відомості про постачальників ритуальних послуг?

Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» підпорядковане департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

ЛКП займається організацією поховання померлих і надання ритуальних послуг, утримання місць поховання згідно із встановленими санітарними нормами, благоустрієм всіх міських кладовищ.

10 серпня 20128 року директором ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" призначено Олега Герасимюка, який до цього був безробітним і перебував на обліку у Жовківському районному центрі зайнятості.

Олег Гарасимюк працював слідчий УМВСУ у Львівській області, державним інспектоом з охорони навколишнього природного середовища та радіаційної безпеки Державної екологічної інспекції у Львівській області, , обіймав керівні посади в ДП «Львівстандартметрологія».

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, за даними вибіркового аналізу, у закупівлях товарів, робіт і послуг, організованих Львівським комунальним підприємством «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг», фігують лишень «свої» фізичні особи-підприємці.

Далі буде

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ